Klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie is een natuurlijke, veilige en duurzame natuurgeneeswijze om uw gezondheid te ondersteunen. Uw weerstand verbetert, uw lichaam gaat beter functioneren en uw klachten zullen geleidelijk kunnen verdwijnen. Kortom: u komt beter in u vel te zitten.

Met een minimale dosis van een homeopathisch middel wordt op een effectieve, duurzame en zachte manier behandeld. Kenmerk van een homeopathisch middel is dat het volgens een bepaalde procedure wordt verdund en geschud (potentiëren).

Foto van homeopathische middelen
Foto copyright: Frans Eijck Fotografie


Bioresonantie

Bioresonantie is een specifieke diagnose- en therapievorm, die ingezet kan worden om verstoringen en belastingen in het lichaam op te sporen en te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan voedselintoleranties. Biopathie maakt gebruik van de MORA en de Oberon voor haar bioresonantie behandelingen.

Foto van bioresonantie apparaat
Foto copyright: Frans Eijck Fotografie


MORA

Het MORA-bioresonantieapparaat. Hierbij wordt er eerst gemeten met een meetstift. Via een elektromagnetisch veld kan aan het uiteinde van de vingers en tenen de lichaamseigen trillingen worden gemeten. Dit elektromagnetische veld wordt via een elektrode versterkt en ontvangen door het MORA-bioresonantieapparaat.

Waarom meet ik aan de handen en voeten? Omdat hier de meeste uitstraling van licht plaats vindt. De energie in ons lichaam stroomt door banen, meridianen, genoemd. Deze meridianen staan in verbinding met de diverse orgaansystemen en monden uit in onze handen en voeten. Middels het MORA-bioresonantieapparaat kunnen verstoringen in de energiestroom door de meridianen worden gemeten en opgespoord.

Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld ziekteverwekkers, voeding, geneesmiddelen, stress en/of een combinatie van deze factoren.

Vervolgens worden tijdens de behandeling de ziekmakende storende trillingen door de MORA omgezet (geïnverteerd) tot harmonische, versterkende therapietrillingen, die vervolgens via elektroden en voetplaten aan de patiënt worden toegediend. Zo worden de ziekmakende invloeden uitgeschakeld en het reactievermogen van het lichaam geactiveerd. De belastende stoffen worden door de behandeling vrijgemaakt en uitgescheiden.

Foto van behandeling
Foto copyright: Frans Eijck Fotografie


OBERON

Bij Biopathie maak ik onder andere gebruik van het OBERON-systeem om uw gezondheid te scannen. Zo kan ik in beeld zien hoe het met uw gezondheid gesteld is. Op dit moment is de OBERON één van de meest geavanceerde systemen om een diagnose te stellen en valt onder de ‘Non lineaire Diagnostiek’. De OBERON maakt het mogelijk om beginnende maar ook ernstige ziekteprocessen te herkennen.

De Oberon kan ook ingezet worden als behandelmethode. Via het Oberon systeem sturen we gezonde frequenties het lichaam in. Op deze manier brengt het Oberonsysteem het lijf weer in balans. Bijvoorbeeld bij een situatie van onderfunctie zal de Oberon dit prikkelen en weer in balans brengen, bij herhaaldelijk behandelen zal het lijf weer in staat zijn om dit zelf te doen.

Foto van de oberon
Foto copyright: Frans Eijck Fotografie

Meten is weten!

Na het 1e consult kunnen we bepalen of de therapie effectief is geweest. Want we willen graag weten of de adviezen en/of behandeling een positief effect hebben gehad op de gezondheid. Via een vergelijking analyse kan tot op het kleinste detail de progressie van ‘ziekte of het proces’ bij elk consult worden gemeten.

De Oberon® is medisch gecertificeerd door MedCert, de hoogste Duitse medische certificeringsinstantie.

Voorbeeld van een OBERON scan:

Foto van een oberon scan
Analyse van de dikke en dunne darm

Wat is orthomoleculaire therapie?

Ortho betekent recht(zetten), moleculair betekent: van de moleculen. Met orthomoleculaire therapie zorg je dat de moleculen die betrokken zijn bij alle biochemische processen in ons lichaam weer optimaal kunnen functioneren. Dit gebeurt door eventuele tekorten in mineralen en vitaminen aan te vullen met orthomoleculaire voedingssupplementen.

Voedingssupplementen zijn geen medicijnen. Het zijn voedingsstoffen die een belangrijk onderdeel zijn van onze stofwisseling. Voedingsstoffen werken in elke lichaamscel met elkaar samen. Is er een tekort aan één? Dan is dit de zwakste schakel in de hele stofwisselingsfabriek, waardoor het raderwerk niet meer optimaal functioneert. Ons lichaam kan deze stoffen niet zelf aanmaken, maar we kunnen niet zonder. Wanneer we deze tekorten niet aanvullen, zullen er klachten ontstaan.

Wanneer er klachten zijn, dan kan het dus zijn dat er een tekort is aan een bepaalde voedingsstof en dan kunnen de juiste voedingssupplementen de sleutel zijn naar een gezonder leven. Dan komt ook de vraag welke voedingssupplementen?
Hiervoor kunt u bij mij terecht. Samen gaan we op zoek naar welke voedingsstoffen uw sleutel vormen voor een gezonder en vitaler leven.

Foto copyright: Frans Eijck Fotografie


De behandeling

Bij mij staat de totale mens met zijn klacht centraal. Daarom zal een eerste gesprek al gauw ruim een uur in beslag nemen (vervolgconsulten duren doorgaans minder lang).

Er wordt een uitgebreide inventarisatie gemaakt van de gehele gezondheidstoestand, waarbij ik ook graag de mens achter de klacht wil leren kennen. Het gaat om het totale beeld. Mens én klacht horen bij elkaar. Hierbij valt te denken aan levensomstandigheden, levensgewoonten en persoonlijke ziektegeschiedenis als ook die van de naaste familie.
Al deze gegevens tezamen geven een completer beeld en zullen leiden tot de juiste behandelwijze, middelkeuze en voedingssupplement indien nodig.

De behandeling wordt dus niet alleen gekozen op de klacht of ziekte, maar zal ook passend zijn bij de persoon in kwestie.
Want ieder mens is uniek.

Foto copyright: Frans Eijck Fotografie

Bij welke klachten?

Homeopathie, bioresonantie en orthomoleculaire therapie zijn geschikt bij een groot aantal klachten. Zowel voor klachten die heel plotseling zijn op getreden, maar ook voor klachten die al langere tijd bestaan. Eigenlijk voor alle klachten die u mogelijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Het is geschikt voor jong en oud.

Voorbeelden van klachten waarvoor u bij Biopathie terecht kunt zijn:

Chronische klachten:

Vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, reumatische klachten, allergie, hooikoorts, eczeem, buikpijn, ontstekingen, luchtwegproblemen, hormonale storingen, spijsverteringsstoornissen, infertiliteit, PCOS, schildklierproblemen, darmproblemen, ziekte van Lyme, slapeloosheid, concentratiestoornissen, ADHD.

Acute klachten:

Allerlei soorten ontstekingen (bijv. oorontsteking, keelontsteking), verkoudheid, ongevallen, allergie, koorts, griep, ziekte van Lyme en andere insectensteken. Begeleiding en ontstoring van vaccinaties bij baby’s en jonge kinderen.
LET OP: Deze klachtenlijst is niet compleet. als u wilt weten of uw klacht behandeld kan worden, neem dan contact op.