Wat is klassieke homeopathie?

Klassieke homeopathie is een natuurgeneeswijze, die door middel van een homeopathisch middel het herstelvermogen van het lichaam aanzet tot genezing.

Met een minimale dosis van een homeopathisch middel wordt op een effectieve, duurzame en zachte manier behandeld. Kenmerk van een homeopathisch middel is dat het volgens een bepaalde procedure wordt verdund en geschud (potentiëren).

De homeopathische geneeskunst maakt gebruik van het principe dat een stof (mineraal, plant of dierlijk product) die bepaalde verschijnselen veroorzaakt bij een gezond persoon, in staat is soortgelijke verschijnselen bij zieke mensen te genezen (= het gelijksoortigheidsprincipe). Zo wordt de oorzaak van de ziekte en klachten aangepakt en kan langdurige genezing optreden.Wat is bioresonantie?

Bioresonantie is een specifieke diagnose- en therapievorm, die ingezet kan worden om verstoringen en belastingen in het lichaam op te sporen en te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan voedselintoleranties. Biopathie maakt gebruik van de MORA en de Oberon voor haar bioresonantie behandelingen.


MORA

Het MORA-bioresonantieapparaat. Hierbij wordt er eerst gemeten met een meetstift. Via een elektromagnetisch veld kan aan het uiteinde van de vingers en tenen de lichaamseigen trillingen worden gemeten. Dit elektromagnetische veld wordt via een elektrode versterkt en ontvangen door het MORA-bioresonantieapparaat.

Waarom meet ik aan de handen en voeten? Omdat hier de meeste uitstraling van licht plaats vindt. De energie in ons lichaam stroomt door banen, meridianen, genoemd. Deze meridianen staan in verbinding met de diverse orgaansystemen en monden uit in onze handen en voeten. Middels het MORA-bioresonantieapparaat kunnen verstoringen in de energiestroom door de meridianen worden gemeten en opgespoord.

Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld ziekteverwekkers, voeding, geneesmiddelen, stress en/of een combinatie van deze factoren.

Vervolgens worden tijdens de behandeling de ziekmakende storende trillingen door de MORA omgezet (geïnverteerd) tot harmonische, versterkende therapietrillingen, die vervolgens via elektroden en voetplaten aan de patiënt worden toegediend. Zo worden de ziekmakende invloeden uitgeschakeld en het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. De belastende stoffen worden door de behandeling vrijgemaakt en uitgescheiden.


OBERON

Bij Biopathie maak ik onder andere gebruik van het OBERON-systeem om uw gezondheid te scannen. Zo kan ik in beeld zien hoe het met uw gezondheid gesteld is. Op dit moment is de OBERON één van de meest geavanceerde systemen om een diagnose te stellen en valt onder de ‘Non lineaire Diagnostiek’. De OBERON maakt het mogelijk om beginnende maar ook ernstige ziekteprocessen te herkennen.

Wat doet het Oberonsysteem?

 • Screening van alle organen en functies in je lijf zoals hart, bloedvaten, longen, nieren, blaas, maag, lever, darmen, borsten (vrouw), baarmoeder, eierstokken, prostaat (man), hersenen, hypofyse, hormonen en rug.
 • Opsporen van een ‘energielek’ of vormen van disbalans, nog voordat er sprake is van ziekte.
 • Herkennen van ziektebeelden, zoals ziekte van lyme, hart- en vaatziekten, etc.
 • Ziekteverwekkers signaleren als virussen, bacteriën of parasieten.
 • Biochemische status bepalen van ijzerwaarde, schildklierwaarde als T3-T4-TSH, cholesterol.
 • Geeft de status weer van de hormonale huishouding van de bijnieren-, schildklier- en geslachtshormonen.
 • Maakt een nek-, rug-, en schouderanalyse.
 • Geeft allergieën en/of voedingsintolerantie aan.
 • Analyseert of er nadelige gevolgen zijn met betrekking tot vaccinaties.
 • Adviseert over gezonde voeding, volledig op maat voor de persoon.
 • Geeft informatie over welke vitaminen en/of mineralen goed voor je zijn en/of tekorten.
 • Geeft informatie over welke E-nummers het lichaam bij zich draagt.
 • Geeft de belasting van metalen, omgevingsvervuilers of tandhaarden weer.
 • Voert een gebitsanalyse uit.
 • Brengt de belasting van elektrosmog (bijvoorbeeld mobiele telefonie) of aardstralen (bijvoorbeeld aardlijnen zoals Hartman en Curry lijnen) in kaart.
 • Geeft advies op maat voor homeopathie, kruiden, Bach Bloesems
 • Geeft inzicht in belastende emoties die het lichaam momenteel uit balans brengen. (‘imprints’ /overtuigingen die onbewust spelen,  zoals gedachten, gevoelens en handelingen die u elke dag onbewust beïnvloeden).
 • Formuleert helpende affirmaties op maat die versterkend zijn (affirmaties zijn korte positieve zinnen)

Therapeutische mogelijkheden

De Oberon kan ook ingezet worden als behandelmethode. Via het Oberon systeem sturen we gezonde frequenties het lichaam in. Op deze manier brengt het Oberonsysteem het lijf weer in balans. Bijvoorbeeld bij een situatie van onderfunctie zal de Oberon dit prikkelen en weer in balans brengen, bij herhaaldelijk behandelen zal het lijf weer in staat zijn om dit zelf te doen.

Meten is weten!

Na het 1e consult kunnen we bepalen of de therapie effectief is geweest. Want we willen graag weten of de adviezen en/of behandeling een positief effect hebben gehad op de gezondheid. Via een vergelijking analyse kan tot op het kleinste detail de progressie van ‘ziekte of het proces’ bij elk consult worden gemeten.

Medisch gecertificeerd

De Oberon® is medisch gecertificeerd door MedCert, de hoogste Duitse medische certificeringsinstantie.

Voorbeelden van een OBERON scan:


Analyse van de dikke en dunne darm


Analyse van een parasieten en wormen, bv Ascaris


Wat is orthomoleculaire therapie?

Ortho betekent recht(zetten), moleculair betekent: van de moleculen. Met orthomoleculaire therapie zorg je dat de moleculen die betrokken zijn bij alle biochemische processen in ons lichaam weer optimaal kunnen functioneren. Dit gebeurt door eventuele tekorten in mineralen en vitaminen aan te vullen met orthomoleculaire voedingssupplementen.

Voedingssupplementen zijn geen medicijnen. Het zijn voedingsstoffen die een belangrijk onderdeel zijn van onze stofwisseling. Voedingsstoffen werken in elke lichaamscel met elkaar samen. Is er een tekort aan één? Dan is dit de zwakste schakel in de hele stofwisselingsfabriek, waardoor het raderwerk niet meer optimaal functioneert. Ons lichaam kan deze stoffen niet zelf aanmaken, maar we kunnen niet zonder. Wanneer we deze tekorten niet aanvullen, zullen er klachten ontstaan.

Wanneer er klachten zijn, dan kan het dus zijn dat er een tekort is aan een bepaalde voedingsstof en dan kunnen de juiste voedingssupplementen de sleutel zijn naar een gezonder leven. Dan komt ook de vraag welke voedingssupplementen?
Hiervoor kunt u bij mij terecht. Samen gaan we op zoek naar welke voedingsstoffen uw sleutel vormen voor een gezonder en vitaler leven.De behandeling

Bij mij staat de totale mens met zijn klacht centraal. Daarom zal een eerste gesprek al gauw ruim een uur in beslag nemen (vervolgconsulten duren doorgaans minder lang).

Er wordt een uitgebreide inventarisatie gemaakt van de gehele gezondheidstoestand, waarbij ik ook graag de mens achter de klacht wil leren kennen. Het gaat om het totale beeld. Mens én klacht horen bij elkaar. Hierbij valt te denken aan levensomstandigheden, levensgewoonten en persoonlijke ziektegeschiedenis als ook die van de naaste familie.
Al deze gegevens tezamen geven een completer beeld en zullen leiden tot de juiste behandelwijze, middelkeuze en voedingssupplement indien nodig.

De behandeling wordt dus niet alleen gekozen op de klacht of ziekte, maar zal ook passend zijn bij de persoon in kwestie.
Want ieder mens is uniek.Bij welke klachten?

Homeopathie, bioresonantie en orthomoleculaire therapie zijn geschikt bij een groot aantal klachten. Zowel voor klachten die heel plotseling zijn op getreden, maar ook voor klachten die al langere tijd bestaan. Eigenlijk voor alle klachten die u mogelijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Het is geschikt voor jong en oud.

Voorbeelden van klachten waarvoor u bij Biopathie terecht kunt zijn:

Chronische klachten:

Vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, reumatische klachten, allergie, hooikoorts, eczeem, buikpijn, ontstekingen, luchtwegproblemen, hormonale storingen, spijsverteringsstoornissen, infertiliteit, PCOS, schildklierproblemen, darmproblemen, ziekte van Lyme, slapeloosheid, concentratiestoornissen, ADHD.

Acute klachten:

Allerlei soorten ontstekingen (bijv. oorontsteking, keelontsteking), verkoudheid, ongevallen, allergie, koorts, griep, ziekte van Lyme en andere insectensteken. Begeleiding en ontstoring van vaccinaties bij baby’s en jonge kinderen.
LET OP: Deze klachtenlijst is niet compleet. als u wilt weten of uw klacht behandeld kan worden, neem dan contact op.